Koddatabasen

En ny version av den nationella koddatabasen, som anpassats efter den nya strukturen i ICCBBAs databas med längre kodsträngar, finns publicerad fr o m 2019-12-16. Den tidigare versionen som publicerades 2006 uppdaterades för att möjliggöra fortsatt nedladdning av koder. Samtliga koder som tillkommit i ICCBBAs databas under den tid nedladdning inte varit möjlig (fr o m januari 2017) laddades ner efter uppdatering av koddatabasen, med termer som översatts till svenska, samt listor över Komponentklasser-modifierare, Kärnegenskaper och Särskilda egenskaper.

I förteckningen "Svenska koder" listas alla internationella och nationella ISBT128 koder för blodkomponenter, komponenter som innehåller hematopoetiska stamceller (HSC) och vävnader som är, eller varit, i bruk i Sverige.

Länk till koddatabasen (öppnas i nytt fönster)

Databasen är endast tillgänglig för användare som har licens från ICCBBA, och kräver inloggning. För inloggningsuppgifter: kontakta ordförande i ISBT128-kodarbetsgruppen via mail stella.larsson@sll.se.  Inloggningsuppgifter för respektive region har även sänts till kontaktpersoner för databasen, se fil nedan.

 

Sidan uppdaterad 2021-10-11 17:40