Koddatabasen

Koddatabasen laddades ned regelbundet från ICCBBA t o m december 2016, och innehåller samtliga koder i ICCBBAs databas vid den tidpunkten, med termer som översatts till svenska, samt listor över Komponentklasser-modifierare, Kärnegenskaper och Särskilda egenskaper. Fr o m januari 2017 har strukturen på kodsträngarna ändrats i ICCBBAs databas, vilket förhindrar nedladdning till den nationella databasen i sin nuvarande form. Arbete pågår med att anpassa den nationella databasen till ICCBBAs struktur, för att möjliggöra nedladdning. Till dess anpassning gjorts kan dock enstaka koder läggas till i den nationella databasen vid behov.

I förteckningen "Svenska koder" listas alla internationella och nationella ISBT128 koder för blodkomponenter, komponenter som innehåller hematopoetiska stamceller (HSC) och vävnader som är, eller varit, i bruk i Sverige.

Länk till koddatabasen (öppnas i nytt fönster)

Databasen är endast tillgänglig för användare som har licens från ICCBBA, och kräver inloggning.  Inloggningsuppgifter tillhandahålls av kontaktpersoner till databasen, se fil nedan.

För information om sökning i och nedladdning från nationella databasen, se filer nedan.

 

Sidan uppdaterad 2019-09-13 16:22